Implantaten

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een tandwortelvervanger, die in het kaakbot wordt geplaatst tijdens een kleine chirurgische ingreep. Dit gebeurt onder lokale verdoving.

De implantaten die wij gebruiken zijn gemaakt van titanium of keramiek en worden gemaakt in Zwitserland door het bedrijf Straumann. Deze materialen zijn biocompatibel en worden dus goed door het lichaam geaccepteerd. Het implantaat fungeert als steunstructuur, waarop een enkele kroon of een brug met meerdere tanden wordt bevestigd, of als anker voor volledige of gedeeltelijke gebitsprothesen. Dit wordt ook wel een klikgebit genoemd. Een implantaat is een prachtige oplossing. Ze voelen aan als eigen tanden en kiezen.

Maak een afspraak

Het consult

In principe kunnen we implantaten bij iedereen plaatsen. Voordat we implanteren doen we wel uitgebreid onderzoek. We maken röntgenfoto's en kijken naar de algehele gezondheid. Er moet namelijk voldoende gezond kaakbot aanwezig zijn waarin het implantaat kan vastgroeien. Ook het tandvlees moet gezond zijn rondom de eigen tanden en kiezen. Je moet bovendien goed gemotiveerd zijn om de implantaten goed te onderhouden en zorgen voor een goede mondhygiëne. Dat is bepalend voor het succes.

Aan de hand van het onderzoek stellen wij vast welk implantaat het meest geschikt is voor jou en hoeveel er nodig zijn. Zo komen we uit op een op maat gemaakt behandelplan voor jou.

De behandeling

Het plaatsen van een implantaat gebeurt in fases. Nadat een tand of kies getrokken is, moeten we meestal 8 tot 12 weken de botgenezing afwachten, voordat we het implantaat kunnen plaatsen. In uitzonderlijke gevallen kan het implantaat direct geplaatst worden.

Als een tand of kies al een lange tijd ontbreekt, is er soms onvoldoende kaakbot aanwezig. Dan kan het nodig zijn dat er met een extra behandeling nieuw bot geplaatst moet worden. Het komt ook voor dat we dit tijdens het plaatsen van het implantaat doen.

Nadat implantaten geplaatst zijn, wachten we tot ze goed zijn vastgegroeid. Daarna kunnen we de nieuwe constructie (kroon, brug of klikgebit) laten maken en op de implantaten vastzetten.

Folder ivoren kruis

Implantaten

Zorg goed voor je gebit.

We zien je graag!

Bergh Tandartsen

Handelsweg 8

7041 GX 's-Heerenberg

info@berghtandartsen.nl

0314 667 600

maandag
08:00 - 21:00
dinsdag
08:00 - 20:00
woensdag
08:00 - 20:00
donderdag
08:00 - 16:45
vrijdag
08:00 - 16:45
zaterdag
08:00-16:00*
zondag
gesloten
Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:00 uur -10:00 uur,
11:00 uur -12:00 uur en 12:45 uur -16:00 uur. In geval van spoed buiten onze openingstijden kunt u contact opnemen met het telefoonnummer 0900-1515.

*Even weken